top of page
701_D751531-2_b.png

Albert-John Vervorst

Dirigent fanfare

Sinds 2014 staat zowel het jeugdorkest als de fanfare van V&V onder leiding van Albert-John Vervorst (1980). Van 2000 tot 2009 stond hij ook al voor het orkest.

Albert-John Vervorst, dirigent van V&V

Albert-John startte zijn muzikale loopbaan op zijn zesde bij V&V bij de blokfluiters en daarna als slagwerkleerling. Hij volgde de slagwerkopleiding aan de Zeeuwse Muziekschool en hierop volgde de studie klassiek slagwerk aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Hier deed hij ook een studie HAFA-directie en compositieleer. Op 19-jarige leeftijd startte hij als dirigent van het jeugdorkest van V&V en vanaf 2000 dirigeert hij ook de fanfare. Zijn eerste periode als dirigent bij V&V sluit hij in 2009 af met de deelname aan het Wereldmuziekconcours te Kerkrade.


Momenteel is Albert-John tevens als dirigent verbonden aan Fanfare Sint Cecilia Zijtaart (1e divisie). Eerder stond hij voor het regionale Zuid-Hollands Fanfare Orkest, vakantieorkest Ad Hoc, Delta Brass Zeeland, muziekvereniging De Phoenix uit Wateringen, Koninklijke Muziekvereniging Sempre Crescendo Middelharnis-Sommelsdijk, Harmonie Ons Genoegen Kapelle en Koninklijke Harmonie Ons Genoegen uit Vlissingen.


Verder is Albert-John als slagwerkdocent verbonden aan de Zeeuwse Muziekschool en heeft hij zich naast het dirigeren en lesgeven toegelegd op componeren en arrangeren. Albert-John schrijft regelmatig spontaan of in opdracht composities of arrangementen voor harmonie- of fanfareorkesten. Inmiddels zijn er vele composities van zijn hand verschenen. De werken worden uitgegeven bij uitgeverij Sonolize.

bottom of page