top of page

Juniorlessen

Leeftijd

vanaf 6 jaar

Aantal lessen:

6 lessen per blok

Duur lessen:

30 minuten

Kosten:

€30 per blok

In de juniorlessen gaan kinderen vanaf 6 jaar in groepjes met muziek aan de slag met allerlei soorten slagwerk, boomwhackers, P-buzz en koperen blaasinstrumenten.

In de juniorlessen gaan kinderen vanaf 6 jaar in groepjes met muziek aan de slag. De kinderen ervaren hoe het werkt met muzieknoten, gaan verschillende ritmes spelen, op tijd spelen, goed naar elkaar leren luisteren. We maken muziek met allerlei soorten slagwerk, boomwhackers, P-buzz en koperen blaasinstrumenten. Daarbij maken we een begin met notenlezen.


Na de juniorlessen kan een leerling overstappen naar muziekles op een blaasinstrument of slagwerkinstrument (afhankelijk van o.a. leeftijd, in overleg met de docent).


De junior muzieklessen worden momenteel gegeven op de woensdag eind van de middag. Voor aankomende reeksen worden exacte dag en tijdstip bepaald in overleg met docent en deelnemers.

Meedoen met optredens

Alle leerlingen bij Vlijt & Volharding doen zo snel mogelijk mee met optredens van de vereniging, zodat leerlingen kunnen laten horen wat ze kunnen! Dit zijn onder andere het kerstconcert, het verenigingsconcert, koningsdag/weekend amateurkunst en pleintjesconcerten. Ook zullen ze meedoen aan het verenigingsconcours, een middag vol muzikale optredens van onze muzikanten, jong en oud.


Samenspeelgroep
Na een tijdje muziekles kunnen leerlingen mee gaan doen bij de samenspeelgroep: het orkest voor de jongste leerlingen, voordat deze naar het jeugdorkest of de fanfare gaan. De samenspeelgroep repeteert iedere maandagavond van 19.00 tot 19.45 uur.


Jeugdorkest
Wanneer leerlingen genoeg ervaring hebben opgedaan in de samenspeelgroep stromen ze (in overleg met de docent en muzikaal leiding) door naar het jeugdorkest. Het jeugdorkest repeteert iedere vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en bestaat uit muzikanten van ca. 10 tot 20 jaar. Daarbij verlenen enkele oudere muzikanten ondersteuning op diverse plekken in het orkest, zodat het jeugdorkest met een volledige fanfarebezetting kan musiceren.

Vragen?

Heeft u interesse in muzieklessen voor uzelf of uw kind en wilt u meer informatie, bijvoorbeeld over instroommogelijkheden of de start van een nieuwe reeks?

Neem contact op via 

Bezoek onze Facebook-pagina voor foto’s en video’s van voorgaande concerten, aankondigingen van komende evenementen en meer.

bottom of page