top of page

Individueel les (via de muziekschool)

Leeftijd

vanaf ca 8 jaar

Aantal lessen:

Wekelijks (excl. vakanties)

Duur lessen:

20-30 minuten

Kosten:

€497 per jaar inclusief examenkosten *
+ contributie (á €15,75 per maand voor kinderen tot 18 jaar)

Na de eerste periode stromen leerlingen door naar een professionele docent van de Muziekschool Zeeland. Uiteraard kunnen ook volwassenen of al wat gevorderde muzikanten terecht voor muziekles bij V&V.

Nadat kinderen de basis van muziek maken hebben geleerd in de juniorlessen of op blokfluitles, kunnen ze overstappen op individueel muziekles op een blaas- of slagwerkinstrument naar keuze. De eerste periode muziekles krijgen kinderen les van een lid van Vlijt & Volharding (hieraan zijn naast de contributie geen extra kosten verbonden). Daarna stromen de kinderen door naar een professionele docent van de Muziekschool Zeeland.


Uiteraard kunnen ook volwassenen of al wat gevorderde muzikanten terecht voor muziekles bij V&V. Samen kijken we naar een passend leerplan.


De opleiding tot diploma A duurt (maximaal) 3 jaar en voor B, C en D telkens 2 jaar. De kosten zijn gebaseerd op de tarieven van Muziekschool Zeeland. Voor het schooljaar 2023-2024 bedragen die €497, inclusief examenkosten.


* Verenigingskorting
De opleidingskosten van de Muziekschool komen boven op de contributie, maar de vereniging neemt voor de jeugd een deel ervan voor haar rekening. Die bijdrage is afhankelijk van het totaal beschikbare budget en van het opleidingsjaar waarin een leerling zit. Neem voor meer informatie contact op via secretaris@vlijtenvolharding.net.

Meedoen met optredens

Alle leerlingen bij Vlijt & Volharding doen zo snel mogelijk mee met optredens van de vereniging, zodat leerlingen kunnen laten horen wat ze kunnen! Dit zijn onder andere het kerstconcert, het verenigingsconcert, koningsdag/weekend amateurkunst en pleintjesconcerten. Ook zullen ze meedoen aan het verenigingsconcours, een middag vol muzikale optredens van onze muzikanten, jong en oud.


Samenspeelgroep
Na een tijdje muziekles kunnen leerlingen mee gaan doen bij de samenspeelgroep: het orkest voor de jongste leerlingen, voordat deze naar het jeugdorkest of de fanfare gaan. De samenspeelgroep repeteert iedere maandagavond van 19.00 tot 19.45 uur.


Jeugdorkest
Wanneer leerlingen genoeg ervaring hebben opgedaan in de samenspeelgroep stromen ze (in overleg met de docent en muzikaal leiding) door naar het jeugdorkest. Het jeugdorkest repeteert iedere vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en bestaat uit muzikanten van ca. 10 tot 20 jaar. Daarbij verlenen enkele oudere muzikanten ondersteuning op diverse plekken in het orkest, zodat het jeugdorkest met een volledige fanfarebezetting kan musiceren.

Vragen?

Heeft u interesse in muzieklessen voor uzelf of uw kind en wilt u meer informatie, bijvoorbeeld over instroommogelijkheden of de start van een nieuwe reeks?

Neem contact op via 

Bezoek onze Facebook-pagina voor foto’s en video’s van voorgaande concerten, aankondigingen van komende evenementen en meer.

bottom of page