top of page

Fanfare

Repetitie:

Vrijdagavond
20.00 tot 22.15 uur

De fanfare is het grote orkest van Vlijt & Volharding en komt uit in de eerste divisie. Met ongeveer 50 muzikanten zijn we goed bezet, maar er is altijd ruimte voor meer muzikanten!

Fanfare

De fanfare speelt sinds 1957 onafgebroken in de hoogste afdeling van de landelijke muziekbond KNFM. Historische hoogtepunten waren o.a. de deelname aan de nationale topconcoursen in 1980 (7e), 1982 (4e), 1990 (7e), 1994 (5e) en in 1998 behaalde V&V een derde plaats op het Nationale Topconcours. Verder won de fanfare in 1994, 1995 en 1996 de officieuze Zeeuwse titel tijdens het winterfestival van de KNF te Goes.


In de periode 2006 - 2009 verzorgde het fanfareorkest diverse optredens met de Limburgse zanger/entertainer Gé Reinders. Daarnaast begeleidt V&V Gé Reinders op zijn cd ‘Blaos mich ´t landj door’, in twee door dirigent Albert-John Vervorst gearrangeerde nummers. In 2009 debuteerde de fanfare onder leiding van Albert-John Vervorst op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade en behaalde daar een eerste prijs met 80 punten. In 2014 behaalde de fanfare met 86,5 punten het hoogste puntenaantal op het KNMO-concours in Terneuzen en in maart 2016 behaalde het orkest een eerste prijs met bijna 83 punten op het Vlaams Open Fanfarekampioenschap (VLOF).


In het jaar 2021-2022 vierden wij groots ons honderdjarig bestaan en pakten we uit met onder andere een spetterend galaconcert in CineCity XL met Roaring Twenties-thema, een interactief concert met theatercollectief RAAK! en als ultiem hoogtepunt een driedaags Vikingspektakel op de Karolingeburg. In dit weekend voerde de fanfare driemaal het muzikaal spektakelstuk 'De Slag om Subburgh' uit met medewerking van zandtovenaar Gerrie Hondius, verteller Frans Limburg en het Viking Genootschap.


Naast prestaties spelen sociale factoren een grote rol binnen de vereniging. Samen muziek maken staat daarbij voorop en de vereniging vervult binnen het dorp een verbindende rol. V&V is regelmatig te vinden binnen de gemeenschap van Souburg om diverse festiviteiten op te vrolijken. Naast de jaarlijkse verenigingsconcerten, geeft V&V onder andere muzikale kleur aan de viering van Koningsdag en verzorgt de vereniging jaarlijks diverse kerstconcerten.


Het fanfareorkest repeteert op vrijdagavond van 20.00 tot 22.15 in verenigingsgebouw ‘De Blazer’, aan de Ritthemsestraat 45 te Oost-Souburg.

bottom of page