top of page

Jeugdorkest

Repetitie:

Vrijdagavond
18.30 tot 19.45 uur

Na een aantal jaar les stromen leerlingen door naar het jeugdorkest, waar ze ervaring opdoen in het spelen in een compleet orkest.

Jeugdorkest

Het jeugdorkest van Vlijt & Volharding bestaat sinds 1958. Momenteel bestaat het uit zo’n 20 muzikanten in de leeftijd van 11 tot 23 jaar. Nadat kinderen enige tijd ervaring op hebben gedaan in het samen muziek maken in de samenspeelgroep stromen ze door naar het jeugdorkest. Omdat de jongste muzikanten in het jeugdorkest naast de oudere en meer ervaren muzikanten komen te zitten leren ze met wat hulp snel hun partij te spelen in het orkest.


Hoewel de jeugd van het jeugdorkest altijd voor een goed concertresultaat gaat staat gezelligheid ook erg hoog in het vaandel. Regelmatig worden er door de jeugdcommissie activiteiten georganiseerd als filmavonden, muziekweekenden en feestjes.


Het jeugdorkest repeteert op vrijdagavond van 18.30 tot 19.45 uur. De muziek die gespeeld wordt loopt uiteen van popliedjes tot concertmuziek tot oer-Hollandse marsen. Het orkest kan altijd nieuwe enthousiaste muzikanten gebruiken! Speel jij een muziekinstrument of zou je het graag leren? Kom gerust een keer een kijkje nemen bij een van onze repetities of concerten, of neem contact op.

bottom of page